מתכון קל וטעים לבורקיטס במלית תפוחי אדמה..הבצק נהדר רך וגמיש ונוח מאוד לרידוד ולא נפתח באפייה.המתכון של שיפרה נחום.
הנה קישור לסרטון ההכנה בדף היוטיוב שלי-https://www.youtube.com/watch?v=ukEIBRBFb5w
והנה המתכון הכתוב-כאן במילוי גבינה,אני הכנתי במילוי תפוחי אדמה ופטריות.
- המרכיבים לבצק
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 מיכל יוגורט טבעי (200 מיליליטר)
- כפית ורבע מלח
- כף מיץ לימון
- 2 כפות שמן
- המרכיבים למילוי
- חצי קוביה גבינה מלוחה
- 2 כפות קוטג' או גבינה לבנה
- כפית מלח
- ביצה
- המרכיבים לציפוי
- 2 כפות שומשום
- ביצה
מנפים 3 כוסות קמח לתוך קערה. מוסיפים 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, גביע יוגורט (200 גרם), כפית ורבע מלח, 2 כפות שמן, כף מיץ לימון ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכניסים את הבצק למקרר למנוחה של חצי שעה.
- 2
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום. - 3
מכניסים לקערית חצי קוביה גבינה בולגרית, 2 כפות קוטג', כפית מלח, ביצה ומערבבים ומועכים במזלג עד לקבלת מרקם אחיד.
- 4
מחלקים את הבצק ל – 2, מרדדים בין 2 ניירות אפיה, קורצים לעיגולים, מניחים בכל עיגול בצק כפית מילוי וסוגרים את הקצוות בעזרת מזלג.
- 5
טורפים את הביצה בקערית, מברישים על הבורקיטס וזורים מעל שומשום. מעבירים את הבורקיטס לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ – 25 דקות / עד שהבורקיטס זהובים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה