יום ראשון, 30 ביוני 2024

בסטיל

 קציצות טעימות המכילות מחית תפוחי אדמה ובשר טחון..זהובות ומפנקות וארוחה שלמה.
הנה קישור לסרטון ההכנה-https://youtube.com/live/K1YArxYcT70
והנה המתכון הכתוב-300 גרם בשר טחון

2 תפוחי אדמה מבושלים קלופים ומעוכים לפירה בקערה 3 ביצים| 3 כפות קמח מצה ועוד קמח מצה לטבילת הקציצות רבע כוס פטרוזיליה קצוצה מלח,פלפל שחור,כמון,קינמון,פפריקה מתוקה. בצל קצוץ מטגנים בצל קצוץ במחבת עם 2-3 כפות שמן עד הזהבה,מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עם כף עץ עד שהבשר משנה את צבעו לאפור ונוצרים פירורים,מוסיפים את הבלינים ומסירים מהאש. בקערה עמוקה מועכים את תפוחי האדמה לפירה מוסיפים את תערובת הבשר,את הפטרוזיליה,קמח המצה וביצה אחת ומערבבים היטב. מערבבים בכלי אחר 2 ביצים עם מעט מלח ופלפל שחור ומכינים עוד כלי עם קמח מצה באמצעות ידיים לחות יוצרים כדורים,טובלים בצלחת עם הביצה ולאחר מכן בצלחת עם פירורי קמח המצה ומטגנים במחבת שצופתה בשמן בגובה 1 ס"מ לערך.מטגנים על להבה בינונית עד בינונית נמוכה,היטב משני הצדדים עד הזהבה ומוציאים לצלחת עם ניר סופג.בתיאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה